Kapor v pizza peci

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
   
Kapor v pizza peci
Vykostený kapor pečený na masle so zemiakovou kašou.


Postup prípravy:


Vypitvaného kapra očistíme od šupín. Hlavu a plutvy odrežeme.


Kapra začneme vykosťovať tak, že ho nadrežeme po celej dĺžke tesne vedľa chrbtovej kosti.


Mäso od kostí odrezujeme ostrým nožom smerom k bruchu.


Pri vykosťovaní postupujeme rovnako aj po druhej strane ryby.


Vzniknú dve filety a kostra, ktorú môžeme spolu s hlavou použiť na prípravu halázslé .


Filety z kapra nadrezujeme po cca 2 mm ku koži. Dávame pozor, aby sme kožu neprerezali. Takto nám v mäse ostávajú poprerezávané kostičky, ktoré pri tepelnej úprave zmäknú a pri konzumácií ich vôbec nevnímame.


Do pekáča vložíme okoreneného kapra, dáme naň kúsky masla a na plátky nakrájaný cesnak. Podlejeme bielym vínom.


Pekáč s rybou vložíme do pizza pece a krátko pečieme do mäkka.
Game info
Dátum pridania:
11-01-2016

125 x zobrazené Kapor v pizza peci

Najhľadanejšie tagy k tomuto príspevku: žiadne
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook